In RTL-nieuws: unieke revalidatiepatiënt bij Lijf en Visie

De voorheen kerngezonde profvoetballer Joey Snijders kreeg op 27-jarige leeftijd tijdens het autorijden een hersenbloeding waardoor hij vervolgens met zijn auto over de kop sloeg. Joey heeft door dit ongeluk zes weken in coma gelegen en ernstig hersenletsel opgelopen. Er bestaat een speciale methode die het revalidatieproces van revalidatiepatiënten bevordert, de VIN-methode, maar hier was Joey te oud voor.. Gelukkig kon hij terecht bij Lijf & Visie!

De VIN-methode kan revalidatiepatiënten op een speciale manier helpen om bijvoorbeeld opnieuw te leren lopen of praten. Helaas wordt tot op de dag van vandaag de methode alleen toegepast bij jongeren tot 25 jaar. Dit leidt tot grote frustraties bij zowel artsen, patiënten als bij de ouders van Joey. Patiënten die wel worden toegelaten, revalideren namelijk sneller.

De ouders van Joey wilden het hier niet bij laten zitten en hebben daarom zelf een soortgelijk revalidatieprogramma samengesteld. Door de hulp van de therapeuten van Lijf & Visie is Joey er van overtuigd dat hij in de toekomst zelf weer kan staan, lopen en volledige zinnen kan praten.

Wij wensen Joey en het team van Lijf & Visie heel erg veel succes!

Klik hier om het hele nieuwsitem te lezen.