Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Motiverende gespreksvoering- driedaagse basistraining

mei 10, 2016 @ 09:00 - juni 15, 2016 @ 17:00

€595

Motiverende gespreksvoering – de weg naar gedragsverandering

Merk je dat je patiënten/cliënten wel naar je adviezen luisteren, maar er uiteindelijk niets mee doen? Weet je wél wat je cliënten/patiënten anders zouden moeten doen, maar níet hoe je ze zover kunt krijgen om dat ook daadwerkelijk te gaan doen? Ben je geïnteresseerd in technieken om je cliënt in beweging te krijgen?

Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat je als fysiotherapeut aandacht besteedt aan de intrinsieke motivatie voor verandering.

Wat is motiverende gespreksvoering?

De driedaagse basistraining Motiverende Gespreksvoering bied je de mogelijkheid om samen met je patiënten deze intrinsieke motivatie tot verandering te onderzoeken en te vergroten. Met behulp van de juiste methode kun je ervaringen, verwachtingen en gewoonten stap voor stap helpen veranderen.

Motiverende Gespreksvoering blijkt een effectieve methode om de motivatie van cliënten actief te ontdekken, exploreren en te ondersteunen. Het is een cliëntgerichte én directieve methode om te bevorderen dat de patiënt intrinsiek gemotiveerd wordt tot (gedrags-) verandering. Je leert in deze basis training deze effectieve benadering in de behandeling/begeleiding van (uitdagende) cliënten/patiënten.

Gemotiverende gespreksvoering is meer dan enkel het toepassen van een setje gesprekstechnieken. Het is een methode om mensen aan te zetten tot verandering door te praten over verandering met een niet oordelende houding en respectvolle bejegening van je patiënten. De effectiviteit van deze gespreksstijl is middels verschillende (inter-)nationale wetenschappelijk onderzoeken bewezen. De stijl is door vrijwel iedereen aan te leren.

Je trainer
Rob

Fydee werkt voor het verzorgen van deze training al geruime tijd samen met RdHTraining. Rob d’Hondt, is naast trainer/coach ook voorzitter van het landelijke netwerk van trainers in deze effectieve gespreksstijl (www.mintned.nl), zal tijdens deze leerzame, praktische en enerverende training samen met je bekijken hoe je meer effect en resultaat uit je behandelingen kunt verkrijgen. Het blijkt dat deze stijl effectief is binnen alle behandelingen, of het nu gaat over lage rugklachten, leefstijl of sportblessures.

De driedaagse basistraining is door het KNGF geaccrediteerd voor 31 punten (register Algemeen Fysiotherapeut) en is erkend door Claudicationet voor fase blauw.  Ook voor andere (para)medici is deze cursus geschikt en is accreditatie verkregen voor 30 punten: logopedisten, diëtisten en oefentherapeuten bijvoorbeeld.

Praktische informatie
Data                                10 mei 2016 – 11 mei 2016 – 15 juni 2016

Locatie                            Omgeving Utrecht – nog nader te bepalen

Kosten                            Fydeeleden: € 595 per persoon inclusief lesmateriaal en lunch (exclusief btw) / Niet-Fydeeleden: € 695 per persoon inclusief lesmateriaal en lunch (exclusief btw)

Inschrijven cursus motiverende gespreksvoering

Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen aan info@fydee.nl. Je ontvangt dan per e-mail een inschrijfformulier.

Gegevens

Begin:
mei 10, 2016 @ 09:00
Einde:
juni 15, 2016 @ 17:00
Kosten:
€595

Locatie

Nog te bepalen

Organisator

Fydee Nederland